r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben megsütjük (a legjobb, ha előző nap). Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk.
  2. A rozmaring leveleit összeaprítjuk, a kakukkfű leveleit lehúzogatjuk a száráról.
  3. Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel, sóval, a felaprított fűszernövényekkel és a tojássárgájával, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán négy hüvelykujjnyi rudat sodrunk belőle, és késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle.
  5. Lobogó, sós vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (ne egyszerre főzzük ki, hanem apránként, mert akkor nem hűti le a vizet, és nem ázik el).
  6. Egy serpenyőben olívaolajon megolvasztjuk a vajat, és a kész gnocchikat beledobáljuk, tetejére szórunk egy marék frissen aprított rozmaringot és kakukkfüvet, és rázogatva átforgatjuk rajta a tésztát.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7391
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból
Évi néni 1830 recept

Nagy kedvencem a gnocchi. Jól tudjuk, hogy öreg krumpliból illik csinálni, mert annak kisebb a folyadéktartalma, viszont több benne a keményítő, így kevesebb lisztet vesz fel. Kíváncsi voltam, hogy el tudom-e készíteni újkrumpliból is. Sikerült, sőt igen finom lett. Egy a titka, hogy teljesen ki kell hűteni a sütés után, és nagyon rövid ideig kell főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek