r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-burgonyás lepény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldfűszeres-burgonyás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3888.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3858 micro
Összesen 2032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Sós vízben héjastól megfőzzük a burgonyát. Azután hámozzuk, és vékonyra szeleteljük.
  2. A tésztáhozlangyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, fölfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  3. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, meg az élesztős keveréket, és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit. Két kézzel kissé széthúzzuk, és a tepsibe nyomkodjuk a megkelt tésztát.
  5. A tésztára szórjuk a főtt burgonya felét. Felaprítjuk a zöldfűszereket, az olívaolajba keverjük, meglocsoljuk vele a főtt burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. Ugyanígy járunk el a maradék burgonyával is.
  6. 10-15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. 10 perc pihentetés után szeleteljük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5303
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Sör- és borkorcsolyának is igen jó, készíthetjük kirándulásra is. Sajttal, tejföllel is süthetjük.

Receptkategóriák

Ennek a lepénynek nem a tésztájába, hanem a tetejére kerül a főtt burgonya, amelyet zöldfűszerekkel ízesítünk. Kevés alapanyagból kiadós, laktató lepényt készíthetünk.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek