r
Nosalty Logó

Zöldborsós-brokkolis rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Saza
Zöldborsós-brokkolis rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7592.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    5862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1086 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6759 micro
Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, majd a hozzáadott hagymát lassú tűzön körülbelül 10 percig izzasztjuk, amíg igazán puha lesz.
  2. A rizst a hagymához öntjük, és közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig kevergetjük, amíg teljesen felszívódik. A zöldségléből 1-2 merőkanálnyit rálocsolunk a rizsre, és alacsony hőfokon pároljuk. Rendszeres kevergetés mellett, egyszerre 1-2 merőkanálnyi levet hozzáadva, addig főzzük a rizst, míg teljesen megpuhul, és jó krémes állagú lesz - ez kb. 20-30 perc.
  3. Amíg fő a rizs, a brokkolit megtisztítjuk, kis falatnyi rózsákra bontjuk, a borsót, ha fagyasztott, kevés hideg vízben felolvasztjuk.
  4. Miután a zöldséglé több mint felét már a rizshez adtuk, belerakjuk a brokkolit és zöldborsót is, hogy együtt puhuljanak a rizzsel. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, előbb is hozzá lehet adni.
  5. Keverjük hozzá a parmezánt, ízlés szerint fűszerezzük (fehérbors, pici só), majd a tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer megkeverjük, tányérokra rakjuk, és ha szeretjük, kevés extra virgin olívaolajjal díszítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5524
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 16.

Ajánló

Másfajta zöldségekkel is elkészíthető, azonban ügyeljünk, hogy különböző zöldségek más és más főzési időt igényelnek. Külön is megpárolhatjuk a zöldségeket, azonban az ízek mindig jobban érvényesülnek, ha a rizzsel együtt pároljuk őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor valami rizsesre, krémesre és zöldségesre és könnyűre vágyik az ember, a risotto mindig jó választás. Az eredeti receptet a BBC Good Food-on találtam, és saját ízlésre formáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?