r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 4.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorka
Zöldborsóleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1773 micro
  • β-karotin
    4690 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10640 micro
  • β-karotin
    28137 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    12697 micro
Összesen 1121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    977 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, leöblítjük majd karikára vágjuk.
  2. Egy nagyobb edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a borsót és a zöldségeket. Gyakori kevergetés mellett hagyjuk pirulni.
  3. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ésjól összekeverjük.
  4. Felöntjük 1,5-2 l vízzel és tartalékon hagyjuk főni.
  5. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, tetszés szerint rakhatunk bele pl: csigatésztát , eperlevelet stb...
  6. Készre főzzük és már lehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 69015
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem tudom, hogy mit főzzek, általában ez kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek