r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 3. galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldborsóleves 3. galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5284 micro
  • β-karotin
    13609 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    965 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21137 micro
  • β-karotin
    54436 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    15455 micro
Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1408 micro
  • β-karotin
    3627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk.
  2. Ezeket egykevés olajon megdinszteljük (kb. 10 perc).
  3. Megsózzuk, (használhatunk ételízesítőt is) hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet és még kb. 5 percig tovább kevergetjük.
  4. 1 evőkanál liszttel meghintjük. További 1-2 percig kevergetjük.
  5. Vízzel felöntjük (szép narancssárga színe lesz) ,őrölt borssal ízesítjük és puhára főzzük a zöldségeket.
  6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és annyi finom lisztet, hogy nokedli állagú legyen.
  7. A kész levesbe kiskanállal beleszaggatjuk és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is megfőljenek.
  • Receptkönyvben: 927
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 440
  • Össznézettség: 347960
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig  tartok  zöldborsót a mélyhűtőben. Azon kívül, hogy a gyerekek lila pukliját kiválóan lehet vele hűteni, gyorsan készíthetünk belőle egy könnyű levest nehezebb főételek elé.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek