Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 11. - karajcsonttal recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

K C Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.8 g

zsír

Összesen:
8.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
7 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
100 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
80 mg
Foszfor:
218 mg
Kálium:
869 mg
Nátrium:
66 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
39.1 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
619.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
113 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
145 µg
A vitamin (RAE):
411 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
233 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
39.1 g

zsír

Összesen:
34 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
29 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.4 g
Kalcium:
398 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
321 mg
Foszfor:
874 mg
Kálium:
3480 mg
Nátrium:
267 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
156.4 g
Összes cukor:
51 g
Élelmi rost :
47 g

víz

Összesen:
2478 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
451 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
578 µg
A vitamin (RAE):
1641 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
927 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.2 g

zsír

Összesen:
1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
1 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
25 mg
Kálium:
105 mg
Nátrium:
8 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
74.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
17 µg
A vitamin (RAE):
50 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
28 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ibóka
Ibóka / Ibóka Mon, 2011-08-08 20:33

Kedves koszider! Összes receptedet megnézve megállapitottam, hogy szereted a zöldborsót. (Én is) :) A borsólevest mi is igy készitjük, a karajt kivéve. Mindenesetre jól hangzik, legközelebb igy készitem. Úgyis annyi csontocska hányódik a fagyasztóban sorsára várva........

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-08-08 21:00

Kedves Ibóka!
Igen, nagyon szeretem a zöldborsót, meg a babot, a karfiolt, a karalábét, a sóskát - vagyis a kerek és a lyukas zöldségeket egyaránt (Gombóc Artúr után, szabadon). Meg azt hiszem, mindent, amit ezen az éghajlaton enni szokás, magyarán bélgép vagyok. (Kivéve nyúl és kecske - kóstoltam és nagyon nem ízlett.)
Máskülönben a zöldborsó levesbe a karajcsont nagyszerűen illik, ahogy a csirkeszárnyat is csak ajánlani tudom!
Üdvözöl: Koszider

264
zöldborsó 50 dkg
sertéscsont 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
disznózsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.5 l