r
Nosalty Logó

Zöldborsó sonkával - piselli al prosciutto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juez
Zöldborsó sonkával - piselli al prosciutto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3724 micro
Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7448 micro
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát szeleteljük föl karikákra, a sonkát apró kockákra.
  2. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát (ez egy-két perc csupán), majd hozzáadjuk a sonkát is, hogy együtt főjenek néhány percig.
  3. Hozzátesszük a borsót is, és ízlés szerint sót, borsot.
  4. Fedő alatt pároljuk, amíg a borsó megpuhul.
  5. A legvégén adjuk hozzá a szerecsendiót.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1062
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrégiben kaptam néhány szelet sonkát, és azon gondolkodtam, hogy mi készüljön belőle. Aztán eszembe jutott az olasz konyha egyik kedvence. Rómában ettem először piselli al prosciutto-t a Termini pályaudvar egyik önkiszolgáló éttermében. Köretként volt feltüntetve, és citromos csirkemellet kértem hozzá, ahogy most is elkészítettem, de sokszor megcsinálom a borsót sonkával, csak úgy, vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek