r
Nosalty Logó

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1176 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4704 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 221 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2824 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5642.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2097 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11294 micro
Összesen 4704 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldborsóhoz

  1. Olajon a finomra vágott fokhagymát megpároljuk, majd beeöntjük a zöldborsót, az ételízesítőt, a borsot, és vízzel felöntjük, hogy ellepje.
  2. Kis lángon főzzük kb. 15-20 percig.
  3. Ezalatt elkészítjük a besamellt: a liszttel csomómentesre keverjük a tejet, pici só és bors kerül bele, kevés frissen őrölt szerecsendió is.
  4. Ha kész a borsó, ízre is, akkor kis lángon beleöntjük a mártást, és szép lassan felforraljuk. Ha megvan, belekverjük a lereszelt sajtot, és kész.
  5. Sós, olajos, forró vízben kifőzzük a szélesmetéltet, és leszűrés után azonnal tálalható.
  6. Tálaláskor frissen őrölt borssal és reszelt füstölt sajttal díszíthetjük, esetleg petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7293
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 22.

Ajánló

Aki gondolja, főzhet bele csirkemellet is, de az most nem találtatott fontosnak. Egy jó nagy pohár ásványvíz. jól esik mellé. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors pénteki ebédet szerettem volna készíteni, tészta régen volt, viszont zöldborsó is szavazatot kapott. Ezért a kettőt így hoztam össze. Gyorsan kész volt, és el is fogyott.:-). Ráadásul, nem csak nekünk tett jót a fokhagyma, mert az ízét szeretjük, a fiamnak is, ugyanis mostanság magas a vérnyomása, és valahogy be kell olyat csempészni az ételbe, ami fokhagymás, nem szeretném, ha máshoz kéne folyamodni, ezért a fokhagymás ötlet, most nagyon bevált. Most fokhagymát-fokhagymával eszik. Mert muszáj!:-) Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek