r
Nosalty Logó

Zöldbabos sertéspörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kataa
Zöldbabos sertéspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2296.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1703 micro
Összesen 1704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
  2. Félrehúzzuk, a pirospaprikát hozzákeverjük.
  3. A tűzre visszatéve beletesszük a kockára vágott húst, fehéredésig kevergetjük.
  4. Fűszerezzük: ételízesítővel, borssal, ízlés szerint sóval. A szétzúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  5. Kevés vizet öntünk alá, a húst félpuhára főzzük.
  6. A feldarabolt zöldbabot (fagyasztott is lehet) a húshoz adjuk, ha szükséges, vizet önthetünk még alá, készre főzzük őket.
  7. Ha már minden puha, akkor beleöntjük a tejfölt. Egyet rottyantunk még rajta, és kész.
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16316
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Ajánló

Tésztával vagy krumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy éve készült el az első változat ebből az étekből, akkor még a kollégium konyhájában. Nagyon megszerettük, anno négy férfiember ette magát degeszre belőle. Kutakodtam az interneten hasonló recept után, és találtam is. Ott kaporral, paprikával és paradicsommal bolondítják tovább a pörköltet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek