r
Nosalty Logó

Zöldbabos egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Zöldbabos egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3202.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    2407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6405.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    4814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    789 micro
  • β-karotin
    4143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    5853 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet, ha csontos, filézzük, ha nem, akkor egyszerűen nagyobb darabokra vágjuk. Forró olajban csirke fűszersóval megszórva megpirítjuk.
  2. Ezzel párhuzamosan a zöldbabot kevés vízen, esetleg egy kis vajon, olajon, ki hogy szereti, elkezdjük párolni.
  3. A pirított csirkéhez adjuk a nagyobb darabokra kockázott paradicsomot. Rövid ideig együtt pároljuk, majd mikor a leve majdnem elfőtt, hozzáöntjük a babot, és az egészet addig sütjük, míg az összes leve elfő, és meg is pirul kicsit.
  4. Egytálételként tálaljuk, de aki laktatóbbra vágyik, készíthet hozzá egy kis párolt rizst.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3277
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Ajánló

Kiválóan alkalmas könnyű és gyors, egészséges vacsorának. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, és fűszerezhetjük bátrabban is, nekem most nem volt "agyam" hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos egytál
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Egész napos káosz után, este tízkor kellett SOS vacsorát varázsolnom - magamnak. Nem igazán volt itthon semmi, de megmaradt előző napról két nyers csontos csirkemell, plusz találtam itthon paradicsomot, és kivettem egy kis zacskó zöldbabot a fagyóból... Összekeveredtek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!