r
Nosalty Logó

Zitus túrótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zitus túrótortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 4957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10890.4 g
  • Cink
    2346 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    1809 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    3394 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    91 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    225 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 4957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Majd alaposan hozzákeverjük az egész tojást.
  3. Hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. A tortaformánk alját és oldalát is kibéleljük vele, és amíg a túrókrémet elkészítjük, addig betesszük a hűtőbe.

A túrókrémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a pudingporral és a tejszínnel is.
  3. Hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat, alaposan összeforgatjuk, és hozzáadjuk a kemény tojásfehérjehabot.
  4. Az összes tölteléket a tortaformába öntjük.
  5. Kb. 60 percig sütjük 160°-on, amikor a teteje is szép barna és repedezett, akkor van készen, de ekkor még kicsit rezgős a közepe. A tortaformában hagyjuk, míg teljesen kihűl.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3464
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a túrós sütiket, így ez is az egyik kedvencünk, ezért elég sokszor az asztalra kerül. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!