r
Nosalty Logó

Zalai pontyhalászlé halgombócokkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 44 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3715 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    666 micro
  • β-karotin
    2961 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9367.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    6598 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14860 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2665 micro
  • β-karotin
    11845 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5338 micro
Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A halgombócokhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Az uszonyokat eltávolítjuk, a fejet félbevágjuk, és eltávolítjuk a keserűfogat.
  2. A feldarabolt halat a fejjel és a farokkal együtt a lábasba dobjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, hegyes erős paprikát és paradicsomot.
  3. Felöntjük vízzel, majd magas lángos felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk-borsozzuk, és 25-30 percig főzzük.
  4. Közben elkészítjük a halgombócot. A filéket beirdaljuk, majd sózzuk és félretesszük.
  5. A répákat apró kockákra vágjuk, a petrezselymet és fokhagymát aprítjuk.
  6. A halfiléket egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd belekeverjük a zöldségeket, egy kevés lisztet, sót, borsot és egy tojást.
  7. Elkeverjük, majd vizes kézzel apró golyókat gyúrunk.
  8. Az idő leteltével egy szűrőn átpasszírozzuk a leves tartalmát. A lábast elöblítjük, majd egy szűrőn visszacsorgatjuk az átpasszírozott levest.
  9. Újból felforraljuk, majd beledobjuk a halgolyókat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  10. Friss kenyérrel, hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6211
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepi asztal egyik főszereplője, a végtelen viták kiváltója, a leves, amiről mindenkinek van egy jó sztorija. Tudjuk "ahány ház, annyi szokás, ahány ház, annyiféle halászlé", de nekünk ez az egyik kedvenc verziónk! :)

Hozzávalók

A leveshez

A halgombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek