r
Nosalty Logó

Zalai kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Zalai kosárka
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítő mázhoz

Összesen 1626 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítő mázhoz

Összesen 6506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítő mázhoz

Összesen 410 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1626 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    349 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2410.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 6506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítő mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot akét tojással habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybea sütőport kevertük).
  3. Dió nagyságú gombócokatkészítünk (25 db lesz).
  4. A gombócokat a formákba nyomkodjuk, és sütjük (mindig szárazformát használjunk).
  5. A töltelék készítésénél a hozzávalókat a margarin/vajon kívül összekeverjük.
  6. Felfőzzük (forrástól számított 5-6 perc), ha sűrüsödik, levesszük, és belekeverjük a margarint/vajat.
  7. A megsült kosárkákba öntjük a tölteléket.
  8. Díszíthetjük úgy, hogy a tojásfehérjét a porcukorral alaposan kikeverjük, és ízlés szerint mintázzuk (a kihűlt tölteléket díszítsük).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 23658
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zalai kosárka
Skorpió 49 recept

A nővérem Zalába ment férjhez, ott tanulta ezt a sütireceptet, és ezért nevezzük "zalai" kosárkának. Nagyon szeretjük ezt a finom kakaós krémet :). A sütiról a díszítés elhagyható, de ha vannak a családba gyerekek, akik imádnak a konyhába sertepertélni, akkor érdemes segítségül hívni a gyerkőcöket a mintákhoz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítő mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek