r
Nosalty Logó

Zabkeksz litababa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabkeksz litababa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben a zabpelyhet, mogyorót, mandulát ledaráljuk. Egy keverőtálba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, cukrot, majd jól összekeverjük.
  3. A vajat darabokban beletesszük, elmorzsoljuk.
  4. Beledobáljuk az aszalt áfonyát és a csokoládét (összetörve, akár az aprítóban is darálhatjuk).
  5. Végül hozzáadjuk a tojást, elkeverjük, összegyúrjuk, és folpackba tekerve a hűtőbe tesszük fél órára.
  6. Golyókat formázunk, majd kilapítjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ennyi! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x41
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3523
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyors, finom zabkekszre vágysz, akkor próbáld ki. A törökmogyorót helyettesítheted dióval is, azzal is finom. Ha a csokit és az áfonyát elhagyjuk, egy sima zabkeksz alapot kapunk, amit ízlés szerint bővíthetünk nagyobbra aprított mandulával, dióval, mogyoróval, más aszalványokkal vagy akár kókusszal is. Szénhidrát diétásoknak ideális tízórai vagy uzsonna. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!