r
Nosalty Logó

Zab-korpa lepény Sziámitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Zab-korpa lepény Sziámitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb keverőtálban fűszerezzük, majd felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot.
  2. Kisebb adagokban hozzákeverjük a zabkorpát és a magokat, a végén pedig fellazítjuk kevés szénsavas ásványvízzel.
  3. Egy kb. 30 cm átmérőjű teflonos palacsinta sütőben kókuszzsírt hevítünk, erre öntjük a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztát.
  4. Közepes lángon sütjük 6-7 percig az egyik felét, majd tányér vagy sütőpapír segítségével átfordítjuk és jöhet a másik oldala további 5-6 perc erejéig.
  5. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy átsüljön a közepe, akkor még benne hagyhatjuk a platniról lehúzott serpenyőben egy rövid ideig.
  6. Borítsuk egy tányérral és egy pizzavágó segítségével szeleteljük fel. Ha kihűlt, lezárt dobozban, hűtőben napokig eláll.
  • Tepsi mérete: 30
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4974
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Ajánló

Ajánljuk mindazoknak, akik ügyelnek a napi bevitt kalória mennyiségére és mindenkinek, aki szereti a fűszeres, sokmagvas, élesztő mentes kenyérféleségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Müller Péter Sziámi osztotta meg velünk ezt a nagyszerű zabkorpa lepény receptet. Közös főzős interjúnk során nekünk is elkészítette a csodalepényt, amely egyöntetű véleményünk szerint: zseniális!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?