r
Nosalty Logó

XXL pasifogó szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
XXL pasifogó szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 1921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 11537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.7 g

Zsír

  • Összesen
    924 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    403 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    243 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12547.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    2763 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3694 mg
  • Nátrium
    5108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    250 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 11537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Elkészítés

A gombás-sonkás rostélyoshoz

  1. Gombás-sonkás rostélyos elkészítése:
  2. A marhahátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.
  3. A páclét egy nagyobb méretű nylonzacskóba öntjük, majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük, és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk (nem rázzuk!). Amikor már minden hússzeletünket befedte a pác, egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre -kb. 5 fok- helyezzük,
  4. Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól, majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.
  5. Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb lábasba rakjuk.
  6. A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.
  7. Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.
  8. Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.
  9. A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.
  10. A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús, a gomba, a sonka megpuhulnak.
  11. Tálalásig melegen tartjuk.
  12. Rántott sajtok elkészítése:
  13. A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.
  14. Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.
  15. A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (Duplán panírozzuk.)
  16. A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30 percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.
  17. Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)
  18. Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.
  19. Tálalás:
  20. Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás-sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 62624
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Egy igazi férfias, finom étel, ami segít eljutni vagy legalábbis közel jutni a szeretett férfi szívéhez. -Mártika-

Receptkategóriák

Receptjellemzők

XXL pasifogó szelet
Mártika és Feri 107 recept

"A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. " -tartja a közmondás. Ferenc  szerint a nő szívéhez is. Szerinte "mostanában egyre több nő szereti, ha egy férfi jártas a főzésben." Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek