r
Nosalty Logó

Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 317 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    908 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1270 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bő hüvelykujjnyi vastagra szelt tonhal szeleteket sózzuk, borsozzuk, és szezámmaggal borítjuk.
  2. A szeleteket így sütjük ki egyenként: előmelegített, olajozott forró serpenyőbe tesszük a tonhal szeletet. 2 perc alatt megsül az oldala, ekkor megfordítjuk, ismét kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha az oldala megsül, a közepe pedig rózsaszín marad. Ha kész, meglocsoljuk a tőzegfüstös whiskyvel, meggyújtjuk, flambírozzuk, kiszedjük. A peated whiskytől finom füstös, barbeque íze lesz, de természetesen lehet a halat faszénen is grillezni.
  3. A tonhalsteak gyorsan kiszáradna, ezért olívaolajjal mindkét oldalát finoman meglocsoljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 766
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Ajánló

Ajánlott köret: rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, zsályával fűszerezett grillezett burgonyacikkek. Ajánlott bor: Pinot noire, Syrah

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben. A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk. Három halételt álmodtam. A szokásos tonhalsteak receptet szezámmaggal és peated single malt flambírozással bolondítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!