r
Nosalty Logó

Waldorf saláta vegadiától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Waldorf saláta vegadiától
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A diót szárazon megpirítjuk a sütőben vagy egy serpenyőben.
  2. A zellert lereszeljük, vagy aprítjuk gyufaszálvastagságúra, picit megsózzuk és megkeverjük.
  3. Az almát nagyon vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat is felszeleteljük hosszában, "julien"-re, közben leöblíthetjük citromosvízzel, hogy ne barnuljon meg.
  4. A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük, majd az összekevert salátára kanalazzuk, finoman összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze az almát.
  5. Hűtőben pihentetjük, amíg az ízek összeérnek, de azonnal fogyasztva is nagyon finom!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14324
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Eddig a Waldorf salihoz mindig forráztam a zellert, ami macerássá tette, mert meg kellett várni, amíg kihűl. Ma kipróbáltam nyers zellerrel, ami merem állítani kenterbe veri a főttet, a vitamintartalmáról nem is beszélve. A lényeg, hogy nagyon vékonyra legyen reszelve, vagy szeletelve, mert így isteni! 

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek