r
Nosalty Logó

Vöröslencse-főzelék asusuy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
asusuy
Vöröslencse-főzelék asusuy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 431 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    711 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    839 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    4871 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    7752 micro
Összesen 1725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát és az újhagymát -tetszés szerint zöldjével vagy anélkül- nagyobb szeletekre vágjuk. Egészen kevés olajon egy jó lábasban néhány percig forgatjuk őket.
  2. Amikor a hagymák kezdenek áttetszővé válni, ráborítjuk a hideg vízzel egyszer átmosott vöröslencsét. Sózunk, borsozunk, és melléhelyezzük a paradicsomokat - egészben, héjastul. Öntünk az egészre annyi vizet, hogy egy ujjnyival ellepje, és rászórjuk a kakukkfüvet. Fedő alatt 10 percig békén hagyjuk.
  3. A fedőt leemelve ételünk már egész meggyőző állaggal és illattal bír, most jön a célegyenes: hozzáborítjuk a borsót és a kukoricát, amit nyakon öntünk a tejföllel, végül megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel. 5 perc, épp csak egy "rottyanás" elég neki, és már kész is. Mennyei!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7513
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 13.

Ajánló

A vöröslencse ilyen módon elkészítve talán leginkább a sárgaborsóhoz hasonlít, ízében és állagában is, igény szerint készíthetünk hozzá bármilyen feltétet, amit egy sárgaborsó főzelékhez is készítenénk. Kenyeresek friss bagettel még emelhetnek a lakoma fényén, és jól áll neki közvetlenül tálalás előtt egy kis rászórt lenmag vagy szezámmag is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Kaptam egy zacskó vöröslencsét, aminek az elkészítésében nem vagyok még jártas. A recepteket böngészve nagyrészt leves-variációkat találtam, ami nem tetszett, szerettem volna egy hangsúlyosabb ételt belőle. Impulzus-főzés volt, az illatok irányításával, amiből egy igazán friss, könnyű, nyári ebéd született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek