r
Nosalty Logó

Vöröslencse fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Vöröslencse fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    4247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6904 micro
  • Lut-zea
    7186 micro
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét jól átmossuk, és 1 l vízben félpuhára főzzük (kb 10 perc).
  2. A bulgurt egy mélyebb tálba helyezzük, és ha a lencse megfőtt, hozzákeverjük. Lefedjük teljesen légmentesen, és legalább fél órát pihentetjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk, és egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a chiliszószt, a paradicsomsűrítményt és a borsot.
  4. Végül felöntjük egy csésze forró vízzel, és pár perc alatt teljesen készre főzzük.
  5. Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.
  6. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.
  7. Fasírt formákat készítünk belőlük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
  8. Fogyasztás előtt facsarhatunk rá citromlevet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 591
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 82967
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Ne spóroljunk a citromlével, kiválóan illik hozzá. Legjobban pedig valamilyen roppanós lepénykenyérrel csúszik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy arab étteremben kóstoltam először, előételként szolgálták fel, és annyira ízlett, hogy kikunyeráltam a receptjét a szakácstól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!