r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kukoricaderce
Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 606 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 2419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 606 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A páchoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pácléhez valókat tegyük egy nagy fazékba, forrástól számítva főzzük 15 percig, majd kihűtés után helyezzük bele a feldarabolt vaddisznócombot. Tegyük a hűtőbe 2-3 napig. A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint pótoljuk a zsiradékot. A felkockázott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot. Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az apró kockára vágott vargányát. Főtt krumplival, káposztasalátával tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 134276
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

Akciós újság - hús megvétele - pörkölt ebédre. Az édes pirospaprika mellett egy különleges, spanyol füstölt pirospaprikából is tettem a pörköltbe. Nem rontotta el.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!