r
Nosalty Logó

Vörösboros sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a vörösbort és a felaprított friss oregánót. Felforraljuk és utána félretesszük.
  3. A tésztát sós vízben "al dente" megfőzzük. A főzővízbe beletesszük a citromlevet és a sáfrányt.
  4. A sertéshúst vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A maradékfelforrósított olajon 5 percig pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát és további 5 percig sütjük.
  6. Beleöntjük a vörösboros hagymát és az egészet lassú tűzön 20 percig főzzük.
  7. A tejszínt a húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk.
  8. Forró tésztával tálaljuk, a tetejét pedig főtt fürjtojással díszítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17683
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel is a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik, a  kedvenc húsomból készült, tehát rossz nem lehet. És tényleg nem az.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek