Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros resztelt máj recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Vas
Szelén
Réz
Cink

TOP Vitaminok

B12 A B2 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
33.5 g

zsír

Összesen:
15.7 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
452 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
45 mg
Vas:
35 mg
Magnézium:
44 mg
Foszfor:
475 mg
Kálium:
634 mg
Nátrium:
138 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
80 µg

szénhidrát

Összesen:
15.7 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
231.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
47 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
5 mg
Niacin - B3 vitamin:
23 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
340 µg
B12 Vitamin:
39 µg
A vitamin (RAE):
9778 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
134.1 g

zsír

Összesen:
62.9 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
1806 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.5 g
Kalcium:
178 mg
Vas:
142 mg
Magnézium:
173 mg
Foszfor:
1899 mg
Kálium:
2534 mg
Nátrium:
548 mg
Cink:
36 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
318 µg

szénhidrát

Összesen:
62.9 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
926.9 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
186 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
18 mg
Niacin - B3 vitamin:
93 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
41 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
1363 µg
B12 Vitamin:
156 µg
A vitamin (RAE):
39111 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
10.7 g

zsír

Összesen:
5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
144 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
152 mg
Kálium:
202 mg
Nátrium:
43 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
25 µg

szénhidrát

Összesen:
5 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
73.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
15 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
108 µg
B12 Vitamin:
12 µg
A vitamin (RAE):
3119 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szputya
Szputya Sat, 2020-04-25 21:29

Életem első resztelt máját készítettem a recepted alapján. El is fogyott... Köszönöm a sikerélményt!

sankoxxl
sankoxxl Fri, 2017-03-31 21:54

Makacs dolog ez a sózni tilos a májat tévhit. Nem a sótól lesz kemény, hanem a túlsütéstől.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sat, 2013-04-27 16:08

Nagyon finom volt, köszönjük a receptet. Csirkemájjal készítettem, isteni lett!
Üdv:
Zsuzsa

yens
yens / yens Tue, 2012-12-04 16:25

Elmentve, ez lesz a vacsi :) Csirkemàjjal is mukodik? Vègeredmènyrol beszàmolok!

PEGS
PEGS Fri, 2011-12-16 16:35

Elkészült,kis csavarral:) Kiegészítettem kicsit lecsós,-gombás variációval. +fokhagyma !,bazsalikom,-
csipet tárkony. Nagyon kiváló és laktató :) Kis füstölt szalonnakocka alápirítva sem rontja el :)

Gery83
Gery83 / Gery83 Sun, 2011-11-06 12:41

Én most fogok nekikezdeni életem első resztelt májának a Te recepted alapján :D A képen nagyon guszta..

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Mon, 2011-03-28 18:21

Kedves Marika!
Írok, mert tudnod kell,én nagyon nem szeretem a resztelt májat!!!
A család kedvéért viszont néha szoktam, de most gondoltam újítok....hátha?!!
És a végeredmény: Degeszre ettem magam!!! (pirul)
Köszönöm szépen....(az egész család nevében)
Ezután sűrűbben készítem!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-02-15 15:51

Szia Marika!

Végre, életemben először sikerült a resztelt máj, hála neked! Nagyon jó ez a recept, remek ötlet a vörösbor, (tettem még hozzá egy kis gombát is)! Gyerekkorom óta szeretem a resztelt májat, de mindig egy híg löttyben úszkáló hol kemény, hol félig nyers kaja lett a végeredmény, mert úgy hittem, hogy csak pár percet kell főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz. Így aztán sosem találtam el a főzési időt, mert azt hittem a máj csak keményedik, nem pedig puhul. Most már tudom, hogy először keményedik és aztán puhul is...Nagyon köszi, hogy felraktad ezt a receptet, tőled csak tanulni lehet!!!! :-))
Sok puszi
Tímea

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2011-02-16 12:46

Kedves Tímea !
Köszi a dícséretet, az érdem a tiéd is mert próbálkoztál és sikert értél el.
Most tettem fel egy másik máj receptet ha érdekel nem tudom ugyan mikor jelenik meg, Csoda finom Kapuvári böllérmáj! Próbáld ki mert nagyon megéri olyan ízélményt ad! Puszi Marika

359
sertésmáj 60 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 5 ek
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint