r
Nosalty Logó

Vörösboros marhalábszár pörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörösboros marhalábszár pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1925 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 19255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 1925 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1089.5 g

Zsír

  • Összesen
    1035.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    467 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    328 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21129.7 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    1666 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    157 mg
  • Magnézium
    1607 mg
  • Foszfor
    11582 mg
  • Nátrium
    4260 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1275 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    4937.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    133 micro
  • E vitamin:
    369 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    347 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4157 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    753 micro
  • β-karotin
    15398 micro
  • β-crypt
    3110 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    11111 micro
Összesen 19255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük az előre felvágott hagymát a kiolajozott bográcsba
  2. Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat.
  3. Hagyjuk rotyogni. Fedjük le, hogy a hús alaposan megpuhulhasson. Ha száraz marhahúsból készítjük, és nincs elegendő leve a húsnak, időről-időre öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  4. Adjuk hozzá a pirospaprikát, és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
  5. Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
  6. A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őrőltborsot egyszerre is beletehetjük a forrásban lévő pörköltbe.
  7. Innentől kezdve, a hús minőségétől függően, kb. 1 órán át főzzük, nem túl nagy lángon. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáöntjük a vörösbort.
  8. további ételfotók...
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 158526
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 23.

Ajánló

tarhonya, barna kenyér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év közben kevésszer tehetjük ezt meg. Egy kellemes tavaszi délután keretein belül, jó társaságban, jó hangulatban fogyasztjuk el, a közösen elkészített PÖRIT:-) Az idén több mint 50 barátunk nyalogatta a szája szélét  elégedetten, és hevert el a fűbe, hogy az emésztéstől elcsigázott testükbe kis idő elteltével újra erő költözzön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?