r
Nosalty Logó

Vörösáfonyával töltött sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Vörösáfonyával töltött sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

Összesen 2487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

Összesen 105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6055.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    3227 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1857.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 2487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

Elkészítés

A tekercshez

  1. Vörösáfonyás sertéstekercs:
  2. A sertésszűzet vékony téglalap alakúra vágjuk úgy, hogy a húst utána fel lehessen tekerni.
  3. A hús mindkét oldalát befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, és egyenként ráhelyezzük a baconszeleteket.
  4. Ezután kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk.
  5. Hozzátesszük a vörösáfonyát, és fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk (víz hozzáadása nélkül, mert az áfonya úgyis enged magából vizet).
  6. Hozzáöntjük a bort, és várunk, amíg az alkohol elpárolog, azután beletesszük a cukrot.
  7. Sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítünk.
  8. Ezt a végeredményben mártásszerű, áfonyás masszát rákenjük a befűszerezett baconös húsra, és szépen feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. (Vigyázzunk, hogy ne tegyünk bele túl sok vörösáfonyát, mert kifolyhat sütés közben!)
  9. A feltekert húst beolajozott dupla alufóliába tesszük, és becsomagoljuk.
  10. Tűzálló tálba helyezzük a "csomagot", és megsütjük. Az időlejárta előtt 10 perccel kicsit meg lehet bontani az alufóliát, és még 10 percig pirítjuk a hús tetejét.
  11. Felvágjuk szép szeletekre a húsokat, és ha még maradt a vörösáfonyából, nyugodtan lehet halmozni a szeletekre.
  12. Rókagomba-mártás:
  13. A gombát megmossuk, és lecsepegtetjük.
  14. A gomba 3/4-ét egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk, a maradék 1/4 rész gombát (lehetőleg kisebbeket) félretesszük.
  15. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és hozzátesszük az egész gombákat, kis vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
  16. Hozzáadjuk a vörösbort, és erős lángon néhány percig forraljuk, míg el nem párolog az alkohol.
  17. Rádobjuk az összeturmixolt gombát, és tovább forraljuk együtt, majd sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítünk.
  18. A legvégén öntjük bele a tejszínt, amit simára kavarunk, és készre forralunk.
  19. Köret:
  20. A paradicsomhoz nem kell sok tudomány: megmossuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés olÍvaolaj hozzáadásával grill-lapos serpenyőben meggrillezzük.
  21. A hercegnő burgonyát Juli receptje alapján készíthetjük el.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3499
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Száraz vörösborok közül tudom ajánlani a kékfrankost, a kadarkát, illetve a cabernet sauvignon-t. Köretnek én hercegnő burgonyát javaslok, melyet Juli receptje szerint készítettem el :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösáfonyával töltött sertésszűz
Auringonkukka 61 recept

Ez a recept eredetileg egy "Alkoss ételt a bor mellé" pályázatra készült, amiről csak egy képet láttam, de igazából nem tudtam sem a hozzávalókat, sem az elkészítési módot. Így én megalkottam a kép segítségével a képzletemmel a vörösáfonyás sertésszűzet. Mivel Finnországban élek, és az egyik legkedveltebb és leggyakoribb gyümölcsük az áfonya, aminek most ősszel van a szezonja, úgy gondoltam, ideje kipróbálni egy különleges receptet. 1-2 pohár vörösbor elfogyasztása után jött az ihlet :). Nagyon kifejező ízvilága van, és a körettel együtt rendkívül harmonizálnak az ízek.

Hozzávalók

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?