r
Nosalty Logó

Vörös tonhal sushi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörös tonhal sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8712 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3613 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1135 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sushi rizst hideg vízben többször átmossuk, míg a víz opálos-majdnem tiszta nem lesz.
  2. A rizst lábasba rakjuk, és annyi vizet öntök rá, míg a víz egy ujjpercnyire el nem fedi.
  3. Fedőt teszünk rá, és közepes lángon addig főzzük, míg a vizet magába nem szívja.
  4. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy készre gőzölődjön. Semmi só és fűszer a rizshez!
  5. A sushi minőségű vörös tonhalat vékony szeletekre vágjuk, miközben a rizs kiterítve hűl.
  6. Rizsecettel meglocsoljuk a rizst.
  7. Fogunk egy bambusztekerőt, algalapot helyezünk rá, a langyos rizst kiterítjük rá, majd a vékonyra szeletelt vöröstonhalat is rárendezzük.
  8. A tekerő segítségével szorosan feltekerjük.
  9. Az elkészült hengert "szájnagyságtól függően" :-) felszeleteljük vékony pengéjű, vizes késsel.
  10. Szójaszósszal és wasabival tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11583
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Ajánló

Villa Maria Sauvignon Blanc-t ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köszönet Olinak, ki Japánban élt és a sushikészítés fortélyát megmutatta nekünk. A vörös tonhal szépen fogyott sashiminak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek