r
Nosalty Logó

Vörös pesto-s csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörös pesto-s csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1088 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4350 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 240 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2261.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1088 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9045.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    3284 mg
  • Nátrium
    3550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1027 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 4350 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelletszeletekre vágjuk,kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajon egy serpenyőben elősütjük.
  3. Tepsibe fektetjük, megkenjük a pestoval, megszórjuk a mozzarellával, és aláöntjük a fehérbort.
  4. 180 fokos előmelegítettsütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul rajta (kb. 15 perc).
  5. Köretnekhozzá a főtt rizst összekeverjük a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel és a durvára tört vagy daráltkesudióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 16667
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A vörös pestot boltból is beszerezhetjük, de akár saját magunk házilag is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikk-pakk összedobható ízletes, olaszos ízvilágú étel. Magát a csirkét Stahl Judit receptje alapján készítettem, a rizst pedig az itthon talált pesto-készítésből megmaradt dolgokkal turbóztam fel.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek