r
Nosalty Logó

Vízen kullogó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vízen kullogó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 3493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Összesen 335 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe kevés cukrot teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk. Félretesszük 10 percre, ezalatt fölfut.
  2. A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel,a tejföllel, a porcukorral, a puha margarinnal, sóval, citromhéjjal megdagasztjuk. A tészta elég ragacsos, ezért jobban járunk, ha konyhai robotgép dagasztókarjával végezzük. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Végül beledolgozzuk a két tojássárgáját.
  3. Egy nagy konyharuhát olvasztott margarinnal megkenünk, és a tésztát a közepére helyezzük. Átlós sarkait összekötjük, és egy fakanalat a csomók alatt átdugva, egy fazék hideg vízbe lógatjuk. Kb. másfél órán át kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta feljön a víz tetejére.
  4. A gyúrólapot kristálycukorral meghintjük, és erre tesszük a tésztát. Kisebb ökölnyi darabokat tépünk belőle, kerek lappá nyújtjuk, felcsavarjuk, és kifli alakra hajtjuk.
  5. A cukrot úgy használjuk a szóráshoz, mint a lisztet. Lehet a tésztába sütésálló lekvárt is tenni, úgy még finomabb. A kifliket porcukorba forgatjuk, és 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Hideg sütőbe toljuk - addig is kel a tészta, amíg a sütő melegszik -, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22802
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Tokaji édes szamorodni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tipikus nagymamarecept! A mamim csinálta gyerekkorunkban, de mára már elfelejtettem. A "Hagyományos magyar konyha" című könyvemet lapozgattam, amikor rábukkantam, és "Jé, tényleg, ilyen is volt" felkiáltást a süti megsütése követte. Először simán csináltam, másodjára lekvárral töltve, mennyei mindenhogy, annyira puha a tésztája! És ahogy a cukor karamellizálódik a tetején... Elfeledteti a készítés nehézségeit, mert elég nehéz a ragacsos tésztával dolgozni, mivel csak cukorral szórjuk. Lehetne liszttel is, de nem akartam a tészta könnyű állagán rontani a plusz liszt beleszitálásával.

Hozzávalók

A tésztához

A konyharuha kikenéséhez

A hintéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek