r
Nosalty Logó

Villámgyors tejszínes-currys csirkemell 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Villámgyors tejszínes-currys csirkemell 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 836 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7802.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csíkozzuk fel a csirkemelleket.
  2. Közben főzzük meg a rizst az előírás szerint.
  3. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és hirtelen süssük meg a csirkemellcsíkokat (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a lángot kissé vegyük visszább. Pár perc alatt puhák lesznek a húsok.
  4. Szórjuk meg curryvel (vigyázzunk, ha nem ismerjük ezt a fűszerkeveréket, mert ha túl sokat teszünk bele, csípős lehet). Szép világossárga színű lesz.
  5. Apránként öntsük fel a főzőtejszínnel (én majdnem az egészet ráöntöm, úgy szeretem, ha híg, hogy a rizst meg tudjam vele locsolni. Ha marad egy kicsi, az újramelegítésnél hozzáöntöm, mert általában sűrűsödik). Ízléstől függően fűszerezhetjük a többi felsorolt fűszerrel. (Van, hogy én mindegyikből teszek bele egy keveset. A gyömbér és a tárkony szinte mindig belekerül.) Végül vegyük fel a lángot, és forraljuk össze.
  6. Ha hűlt egy kicsit, pár csepp citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. (Utána kóstoljuk meg, ha nem érződik kicsit sem a citrom, még 1 csepp citromlét adjunk hozzá. Nem kell, hogy nagyon kiérződjön.)
  7. A kész rizst is megszórhatjuk kevés curryvel, így ízletesebb és szép világossárga lesz.
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15945
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha csak fél órám van az ebéd vagy vacsora elkészítésére, biztos, hogy ez kerül az asztalra. Nagyon gyorsan elkészül, és finom, könnyű étel. A 3 éves tojásérzékeny kislányom is szereti.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?