r
Nosalty Logó

Villámgyors piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Villámgyors piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 1828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Melegítsük elő a villanysütőt közepes fokozaton.
  3. 4 egész tojást! (nem elírás) felütve és egy jó csipetnyi sót tegyünk habüstbe.
  4. Keverjük közepes fokozaton, amíg el nem kezd habosodni.
  5. Öntsük bele az összes cukrot, és a kézi mixerturbó fokozatán keverjük habosra. Nem lesz olyan kemény hab, mintha csak tojásfehérjét kevernénk, de olyan kemény lesz, mintha a tojásfehérje és a cukros sárgája habot összekevernénk a piskótánál.
  6. Adagoljuk hozzá keverés közben a 4 ek vizet (az összes keverési idő 5 perc legyen).
  7. A gép használata itt befejeződik. Hintsük bele lazán fakanállal a szódabikarbónás lisztet, alaposan keverjük át, de vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
  8. Gáztepsit öntsük tele vízzel, alaposan öblítsük át, majd öntsük ki belőle a vizet.
  9. Sütőpapírral béleljük ki a gáztepsit, ez a víztől a tepsi aljára fog tapadni
  10. A sütőpapírra öntsünk 1/2 dl olajat, és ecset segítségével nagyon alaposan kenjük be a papírt, úgy, hogy mindenütt olajos legyen.
  11. Öntsük a masszát a sütőpapírra, nem kell simogatni, a tepsi döntögetésével oszlassuk el egyenletesen.
  12. Vegyük a sütőt egy fokozattal feljebb, és helyezzük be a tepsit, süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
  13. Vegyük ki a süteményt, és sütőpapír segítségével göngyölítsük forrón fel a piskótát, úgy, hogy közben húzzuk le róla a papírt. A göngyölt vége kerüljön alulra.
  14. Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
  15. Krém elkészítése:
  16. Amíg a tészta sül, keverjük habosra a krém összetevőit a habüstben. Ízlés szerint édesítsük csöpögtetős édesítővel. Itt azért kevesebb a tej az előírtnál, hogy a krém szilárdabb legyen, és ne folyjon ki a tésztából szeletelés közben.
  17. A kihűlt tésztát csavarjuk ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (a tekerés alulra kerüljön).
  18. Szorosan fedjük be alufóliával (nem kell betekerni), és hűtőben fagyasszuk ki, legalább 2-3 órát.
  19. Éles késsel egyenletes szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 56611
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Ajánló

Régen ugye vajaztuk, és liszteztük a sütőlemezt piskóta sütésnél. Ennek hátrányai a következők, a piskóta felszíne lisztes lesz, illetve bőrös felülete képződik, ami valljuk be nem igazán gusztusos látvány, illetve a krémek tapadása miatt nem is nagyon praktikus, sőt a liszt íze sem igazán jó. Ezért ajánlom ezt a vizezéses, sütőpapíros, olajos megoldást. Előnyei a következők: a piskóta a gőzben sütés miatt nem szárad ki, olyan lesz mint a harmat, később sem hajlamos a száradásra, az olajozás egységes, bőrréteg nélküli alsó felületet eredményez, és tekerésnél nyugodtan lehúzhatjuk róla a papírt, nem fog összeragadni, mert a felülete olajos, de nagyon fontos, hogy az olaj mindenütt fedje a sütőpapírt, mert ahol nem fedi, a tészta hozzáragad, aztán annyi a sima felületünknek! A forma oldalát nem kell bekenni semmivel, engedjük, hogy a piskótánk az oldalhoz ragadva fel tudjon azon mászni! (ettől lesz magas). Sütés után, éles késsel el kell választani a piskótát a formától, de ez nagyon könnyen fog sikerülni. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzőműsorban hallottam, hogy ha van a mixerünkön turbófokozat, akkor nem kell szétválasztani a tojásokat. Gondoltam, hogy én ezt kipróbálom, és első próbálkozásra ragyogóan sikerült. Nem csak piskótatekercs, de bármilyen piskóta süthető e módszerrel, de csak turbófokozatos mixerrel! A cukor helyettesíthető glukononnal (szorbit), illetve gyümölcscukorral (fruktóz). Ezeket pont annyi mennyiségben kell alkalmazni, mint a cukrot, így süteményünk diabetikus lesz. A glukononnal (szorbit) vigyázzunk, mert hashajtó hatása van! Fogyasztásnál jelenléte észrevehetetlen, 2-3 óra után leírhatatlan!:() A tekercset tölthetjük lekvárral is, így 30 perc alatt lesz egy komplett süteményünk váratlan vendégek esetére.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek