r
Nosalty Logó

Vidám barátok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Vidám barátok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztakorongokhoz

A tetejére

Összesen 1169 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztakorongokhoz

A tetejére

Összesen 4677 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztakorongokhoz

A tetejére

Összesen 407 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1169 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8628.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2342 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 4677 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

A tésztakorongokhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztakorongokhoz

  1. A lisztet a reszelt sajttal, vajjal, a tojások sárgájával és kevés sóval rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és felvert tojással megkenjük.
  4. Majd mindegyik közepébe egy-egy darab gomolya sajtot nyomunk.
  5. Forró sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7099
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

 Aperitifhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a 100 legjobb aprósütemény című könyvecskéből való. Egy-két apró változtatást eszközöltem: a tésztához füstölt trappistát használtam, a korongok tetejét ízfokozás gyanánt vízzel elkevert erőspaprika krémmel kentem meg.

Hozzávalók

A tésztakorongokhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek