r
Nosalty Logó

Vérnarancsos céklasaláta kecskesajttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Metro
Vérnarancsos céklasaláta kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3826 micro
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 62 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni.
  2. A lila hagymát felszeleteljük, és összekeverjük a rukkolával.
  3. Az egyik vérnarancs levét kifacsarjuk, hozzáöntünk olívaolajat, és megsózzuk és borsozzuk, ez lesz a dresszing.
  4. A másik vérnarancsról levágjuk a héját, majd szeletekre vágjuk, akárcsak a megsült és megtisztított céklát.
  5. Egy nagy lapostányérra rétegezzük a céklaszeleteket, arra jöhet a hagymás rukkola, erre helyezzük a vérnarancs-szeleteket és a maradék céklát. Majd az egészet öntsük nyakon a dresszinggel, és morzsoljunk a tetejére kecskesajtot!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1990
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vérnarancs a céklával, a cékla pedig a kecskesajttal nagyon harmonizál. Együtt pedig ez a három hozzávaló hihetetlenül finom ízkombinációt hoz létre! Próbáljátok ki Ti is, mert amellett, hogy finom, még egészséges is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek