r
Nosalty Logó

Vendégváró húsos zöldségkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró húsos zöldségkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 4379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    368.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9648.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    6716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    4139 micro
  • β-crypt
    1123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2849 micro
Összesen 4379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A koszorúhoz

  1. A hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk.
  2. A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldséges-sonkás masszához adjuk.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízzel apránként felöntjük. A húslevest felforraljuk, és a beáztatott zselatinhoz adagoljuk, csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
  4. Végül a kihűlt zselatint a masszához adjuk, összekeverjük.
  5. Egy formát (lehet őzgerinc is) kiolajozunk, beleöntjük a fele masszát, sorban belerakjuk a főtt tojásokat, és lezárjuk a masszával. Én egy éjszakára szoktam hűtőbe tenni, de lehet akár öt óra múlva is fogyasztani.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16784
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, amit kicsit átigazítottam, hogy a húsvéti ételekhez még jobban passzoljon. Így kerültek bele a főtt tojások egészben, felaprítás helyett. Sőt, így még látványosabbb is lett a már addig is eléggé mutatós hidegtál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek