r
Nosalty Logó

Velencei spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
May
Velencei spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 827 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3306 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 827 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2595 micro
Összesen 3306 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olajon, kis lángon 2-3 percig pirítjuk a fokhagymát, és az apróra vágott petrezselymet, majd beleszórjuk az oregánót is (ha szárított petrezselymet használunk, akkor azt is elég akkor beletenni, mikor a fokhagyma kissé megpirult).
  2. Közben felteszünk egy fazékban vizet forrni a tésztának.
  3. Ezután beletesszük a serpenyőbe a csíkokra vágott sonkát is, jól összekeverjük a fokhagymával, és 3-4 percig néha megkevergetve tovább pirítjuk.
  4. Felöntjük 5 dl tejszínnel, ételízesítővel ízesítjük. Elég ha egyet "rottyan", és lehúzhatjuk a tűzről.
  5. Végül belekeverjük a már kifőtt tésztát, és tálalhatjuk.
  6. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14672
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha kicsit szaftosabbra akarom főzni a tésztát, akkor 20 %-os tejszínt veszek, és hozzáöntök másfél dl tejet. Gyakran készítjük ezt az ételt, mert gyorsan elkészül, laktató, és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek