r
Nosalty Logó

Vegyes zöldséges pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vegyes zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.3 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2103 micro
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11357 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2401 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3025 mg
  • Nátrium
    4026 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2105 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    8414 micro
Összesen 3863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felvágjuk a vajat. A lisztet tálba szitáljuk. Egy mélyedést vájunk a közepébe, beletesszük a sót, a tojást és végül a vajat.
  2. A közepénél kezdve lágy tésztát gyúrunk belőle, majd egy órára a hűtőbe tesszük letakarva.
  3. A cukkinit és a póréhagymát felszeleteljük, a brokkolit és rózsáira szedjük és a gombát hozzáigazítjuk.
  4. A cukkinit, a póréhagymát és a gombát egy lábas sós forrásban lévő vízbe tesszük és 3 percig főzzük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, majd jól lecsöpögtetjük.
  5. A paradicsomot megpucoljuk, felszeleteljük.
  6. A tésztát enyhén belisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. Villával megszurkáljuk és 10 percre előmelegített sütőbe tesszük.
  7. A túrót kikeverjük a tejföllel, a maradék két tojással és a mustárral. A friss fűszernövényekkel, sóval és a szerecsendióval ízesítjük.
  8. Az elősütött tésztába rétegezzük a zöldségeket, meghintjük sóval és borssal. A kockákra szeletelt gouda sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején és leöntjük a tejfölös-túros masszával.
  9. A sütő középső rácsán 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15796
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Ajánló

Friss vegyes salátával még finomabb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és finom zöldséges fogás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek