r
Nosalty Logó

Vegán babgulyás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fekete Ági
Vegán babgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 64 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    655 micro
  • β-karotin
    1910 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1219 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2464.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1527.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2620 micro
  • β-karotin
    7639 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    4875 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Leves

Galuska

Elkészítés

Leves

  1. A paprikát és paradicsomot apró darabokra vágjuk, először a hagymát olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát. A sűrített paradicsom opcionális.
  2. Hozzáadjuk a sót, borsot, paprikaport, chilit, fokhagymaport, köménymagot, babérlevelet. Ha van, akkor egy jó adag petrezselyem is mehet bele.
  3. 1 liter vizet ráöntünk. Felforraljuk.
  4. A felkarikázott répát és a feldarabolt krumplikat, babot beledobjuk, amíg puhulnak, kikeverjük a galuskatésztát.
  5. A lisztet összekeverjük a kurkumával. A kurkuma csak a színezés miatt van, ki lehet hagyni. Evőkanalanként annyi vizet adunk hozzá, amíg egy sűrű galuskatésztát nem kapunk. Beleszaggatjuk a levesbe.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 11912
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 28.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Fekete Ági 1 recept

Hagyományos magyar babgulyás - állatok közreműködése nélkül.

Hozzávalók

Leves

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!