r
Nosalty Logó

Vastag krumplileves csípős kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vastag krumplileves csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1576 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    15315 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    4780 micro
Összesen 1576 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit, zellert apróra kockázzuk, a répákat karikázzuk, a hagymát apróra, a petrezselymet durvára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, beleszórjuk a zöldségeket, a hagymát, a felkarikázott tv-paprikát, a negyedelt paradicsomot, a köménymagot, és beledaráljuk a borsot. Mindezt kb. 5 percen keresztül állandó kevergetés közben gyengén megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük vízzel.
  3. Jól összekeverjük az egészet, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, a babérlevelet, az ételízesítőt, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felforraljuk.
  4. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Félidőben adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt.
  5. Tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és karikázott csípős paprikával.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2248
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vastag krumplileves csípős kolbásszal
Marti48 317 recept

Egy hideg télutó-napon készült ez a tartalmas leves, mely után túros desszertet tálaltam. Készíthetjük nyáron is persze laktató "egytálétel" gyanánt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek