r
Nosalty Logó

Vargányás sztrapacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Vargányás sztrapacska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 13862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 3466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    1225.8 g
  • Telített zsírsav
    410 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    510 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 13862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk és lereszeljük. Finoman megsózzuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Jöhet a reszelt burgonya mellé liszt, a tojás és egy kevés víz, és ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Forró sós vízbe szaggatjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük.
  4. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt félretesszük.
  5. A vékony szeletekre vágott gombát néhány perc alatt megfuttatjuk az előbb használt serpenyőben, majd félretesszük.
  6. Ugyanabban a serpenyőbe öntjük a finomra vágott hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd jöhet mellé a túró és tejföl. Elkeverjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük.
  7. Beletesszük a sztrapacskát és a gombát, jól összekeverjük, majd a pirított szalonnával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2597
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska isteni finom vargányával felturbózva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!