r
Nosalty Logó

Vargabéles áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adika
Vargabéles áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6746 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 4620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet forrástól számítva egy percig főzzük.
  2. A túrót a tojássárgával, 12 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, olvasztott vajjal és a tejföllel jól összekeverjük. Majd a kihűlt tésztát is hozzákeverjük.
  3. A tojásfehérjéket 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tésztás masszával.
  4. Kis tepsibe öntve, enyhén aranybarna színűre megsütjük.
  5. Áfonyalekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28828
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Aki szereti a mazsolát, ízlés szerint tehet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi desszertként sütöttem, mellé áfonyalekvárt tálaltam. Így még ízletesebb volt. A hozzávalókat magam állítottam össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!