r
Nosalty Logó

Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MignonLady
Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Elkészítés

A ropogós réteg

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Színezhetjük ételfestékkel. Akkor jó, ha már egy gombócba összeállt.
  2. Fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük az égetett tésztát.

Égetett tészta

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vajat, a vizet a sóval és a cukorral felforraljuk.
  2. Amikor felforrt a keverék, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne. Nem kell megijedni, először csomósnak tűnik, ahogy a keményítő megduzzad a hő hatására, de szépen el lehet keverni. :) Akkor van kész a tésztának, amikor nem tapad az edény falához.
  3. Kihűtjük a tésztát, majd a tojásokat egyesével, robotgép segítségével elkeverjük.
  4. Habzsákba töltjük, és kb. 4 cm-es "korongokat" nyomunk belőle. Figyelni kell, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sülés közben nagyra nőnek!
  5. A ropogós réteget kivesszük a fagyasztóból, és két sütőpapír között kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A korongjainknál kicsit kisebb kiszúróval köröket szúrunk ki belőlük, és minden egyes képviselőtésztára egy korongot teszünk. Nem baj, ha nem fedi el teljesen a kiszúrt korong a tésztát.
  6. Előmelegített gőzös sütőben (vagy beteszünk egy vízzel teli tepsit a sütő aljába) 200 fokon 10-15 percig, majd 180 fokon 10 percig készre sütjük.

Vaníliás krém (Creme patissiére)

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Robotgéppel hozzákeverjük a lisztet és a keményítőt.
  3. A forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgájás keverékhez, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre (kevergetni kell, mert könnyen leég!), és sűrűsödésig főzzük.
  4. Ha kihűlt, habzsákba töltjük.
  5. A kisült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7272
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MignonLady 4 recept

A Hemofília világnapja alkalmából készült ez a csodálatos desszert piros köntösben, ami jelen esetben a craquelin. :) Ha szereted a képviselőfánkot, és feldobnád egy kicsit, a craquelin-nel egyszerűen megteheted, akármilyen színűre színezve.

Hozzávalók

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?