r
Nosalty Logó

Vaníliás "pâte à bombe" eperzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eribalogh
Vaníliás "pâte à bombe" eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787 g
  • Cukor
    737 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Elkészítés

Dacquoise piskóta

  1. A porcukrot, mandulalisztet és kukoricakeményítőt egy nagyobb tálba szitáljuk.
  2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani, és 3 részletben belekeverjük a kristálycukrot. Kemény habbá verjük.
  3. A tojásfehérje habot nagy mozdulatokkal a lisztes keverékhez keverjük. Egy légies, habos masszát kell kapnunk. Ne keverjük túl.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk, és belesimítjuk a piskótamasszát. 175 °C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig.
  5. Ha a piskóta kihűlt, 24 cm-es kört vágunk belőle, és egy 24 cm tortaformába helyezzük.

Vaníliás Pâte à bombe

  1. 3-4 darab epret félreteszünk a díszítéshez.
  2. A többi epret felkockázzuk, és a cukorral sziruposra főzzük, majd feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapokat (ekkor már nem főzzük, csak a forró szószhoz keverjük).
  3. Az eperszószt turmixoljuk le, és öntsük egy tálba. Tegyük a hűtőbe. Figyeljünk, hogy az zselé alap hűljön ki, de ne dermedjen meg.

Eperzselé

  1. A krémalapot pasztörizáljuk. A tojássárgáját, a víz és a cukor felét egy hőálló üvegtálba tesszük, és gőz fölött 70 °C-ra melegítjük. Ha ezt elértük, elkezdjük habosítani.
  2. Amíg a tojássárgáját habosítjuk, a cukor és a víz másik feléből 121 °C-os szirupot főzünk (a szirup teteje apró gyöngyökben forr). A forró szirupot hozzácsurgatjuk vékony sugárban a tojássárgájához, és így habosítjuk tovább kihűlésig.
  3. A 4 darab zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és 1 evőkanál forró vízben feloldunk, majd lehűtjük. (Nem dermesztjük, folyós legyen még.)
  4. A mascarponét a vanília kivonattal kihabosítjuk, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és a kihűlt tojásos alaphoz adjuk nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük meg.
  5. A piskóta tetejére simítjuk a mousse egyik felét, erre egy réteg eperzselét öntünk, még egy réteg mousse következik, majd végül eperzselével zárjuk a süteményt. Minden réteg között tegyük a tortát 10 percre a hűtőbe.
  6. Egy éjszakát dermesszük a tortát a hűtőben. Másnap vékony késsel vágjuk körbe, csatoljuk ki a tortaformát, és vegyük le róla.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy hőálló tálba, óvatosan keverjük össze. Melegítsük 70 °C-ig (kb. 10 perc, ha belenyúlunk, csípős érzés).
  2. Kihűlésig habosítsuk, hogy szép fényes, könnyű habot kapjunk.
  3. Tegyük a habcsókmasszát tetszőleges díszítőcsővel ellátott nyomózsákba, és díszítsük vele a tortát. Ha marad habcsókunk, azt sütőpapírra nyomjuk, és 100 °C-os sütőben szárítsuk ki (amit később megehetünk, vagy más sütemény díszítésére használhatunk).
  4. Tegyünk a torta tetejére pár szem felezett és negyedelt epret is díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1778
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eribalogh 1 recept

Fogadjátok szeretettel a kedvenc irányzatom, a francia cukrászat elemeiből összeállított desszertemet. Kívül ropogós, belül szaftos mandulás piskótán 2 könnyed, kellemesen vaníliás mousse és 2 réteg csodás, édes eperzselé kap helyet. Az elkészítésében remélem, Ti is örömötöket lelitek majd.

Hozzávalók

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Címlapról ajánljuk

További cikkek