r
Nosalty Logó

Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Összesen 4562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 4562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Elkészítés

habcsóklapok

  1. A habcsóklapokhoz szükséges tojásfehérjét félkeményre verjük, majd lassan elkezdjük hozzádolgozni a leszitált porcukrot. Minden kanálnyi porcukorral szép simára dolgozzuk. Addig verjük, míg szép fényes nem lesz, és a mixer botját kihúzva a hab megtartja az alakját.
  2. Két kb. 24 cm-es tortaforma olajjal megkent aljára egy-egy lapot kenünk belőle. Az egyikhez kissé több habra lesz szükségünk, mivel ennek a szélein a habzsákból kb. 2 ujjnyi széles karimát húzunk.
  3. A díszítésre szánt piskótatallérokra vékony csővel habot nyomunk, és a lapokkal együtt előmelegített sütőben 100 fokon 50 perc alatt szárítva megsütjük (a tallérokat hamarabb ki kell venni). Nem érdemes magasabb fokon sütni, mert megbarnul.

piskóta

  1. Míg a habcsóklapok sülnek, a piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül pedig fakanállal óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
  2. 24 cm-es tortaformában megsütjük.

krém

  1. A krémhez a tojássárgáját elkavarjuk a pudingporral, a liszttel, a vaníliás cukorral meg a cukorral, csomómentesre dolgozzuk a tejjel, és megfőzzük, kavargatva langyosra hűtjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A krémet és a tejszínhabot is kettéosztjuk. Az egyik rész krémet összedolgozzuk a fele tejszínhabbal, és rákenjük a piskótára. Erre tesszük a vékonyabbik habcsóklapot.
  4. A megmaradt krémet összekeverjük a jól lecsepegtetett gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal, majd a habcsóklapra kenjük, és ráhelyezzük a második habcsóklapot.
  5. Egy órát a hűtőben tartjuk.

díszítés

  1. A tetejét a felvert tejszínnel, a piskótatallérokkal és gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1500
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta
nyultanti 100 recept

Húsvétra gondoltam ki ezt a receptet, mert annyira jól nézett ki egy újságban. Elég időigényes, így legközelebb inkább olyankor készítem, ha nagyon ráérek, de vitathatatlanul jól néz ki és finom!

Hozzávalók

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek