r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-málnás-habos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mariannkonyha
Vaníliakrémes-málnás-habos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 5492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 5492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Elkészítés

Pitetészta

  1. Először a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és egy könnyű pitetésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 26 cm-es piteformát, vagy úgy, mint nálam egy 22 cm-es piteforma + 8 db minipiteforma.
  3. A pitetésztákat elősütjük, sütősúllyal a közepén, ami lehet bab, rizs... bármi, egy sütőpapírt teszünk a közepébe, és ráöntjük a súlyt, hogy ne jöjjön annyira fel a közepe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a széle kicsit megpirul, majd kivesszük a közepéből a sütősúlyt, hogy a közepe is átsüljön.

Vaníliakrém

  1. Kevés tejben feloldjuk a vanília pudingport.
  2. A többi tejet feltesszük forrni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük.
  3. Még forrón letakarjuk egy folpackkal, közvetlenül a felületére, mert akkor nem bőrösödik be..
  4. Félretesszük hűlni.
  5. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet, és így tovább keverjük kézi robotgéppel.

Málnapüré

  1. A málnapüréhez a málnát botmixerrel pürésítjük a két evőkanál porcukorral és a citromlével, majd egy kis lábasban felfőzzük, hozzáadjuk a pektint, még azzal is főzzük pár percet.
  2. A kihűlt pitetésztára öntjük, ott hagyjuk kissé megdermedni, utána erre kerül a vaníliakrém.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével fényes habbá verjük.
  2. Habzsákba szedjük, és sima nyomócsővel halmokat nyomunk a vaníliakrém tetejére.
  3. Visszatesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, inkább csak szárítjuk, amíg szépen megpirulnak a habcsókok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2238
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mariannkonyha 2 recept

Lányom szülinapi kívánsága volt, hogy az idén ne a hagyományos piskóta-krém torta legyen, hanem valami krémes-habos pite. Mivel pont málnaszezon volt június végén, így nem is lehetett más, mint egy lágy, főzött vaníliakrém az édesen savanykás málnával, a tetején pedig egy roppanós habcsókkal. Mirelit málnából egész évben elkészíthetjük hozzá a málnapürét. Nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett, érdemes kipróbálni! :) A pitetésztát a szokásos pitereceptemből készítettem, lefelezve a mennyiségeket. Így lett egy 22 cm-es piteformába és még 8 db mini pitéhez/tarte-hoz való tészta, amit a Tchibo-tól rendelt kis szilikon formákban sütöttem ki.  

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek