r
Nosalty Logó

Valentin napi szívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Valentin napi szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 926 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 926 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2096 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 427 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport, majd az almareszelőn belereszeljük a margarint. Ezeket kézzel alaposan összemorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást (1 egész + 1 sárgáját) is, és jól összedolgozzuk. A tésztához csak annyi tejfölt rakunk, hogy jól gyúrhatóvá váljon.
  2. A tésztát kézzel addig gyúrjuk, míg megfelelő nem lesz az állaga - lehetséges, hogy némi lisztet még használnunk kell e folyamat során. (Én úgyhajtogatom, ahogyana pogácsatésztát szoktam.)
  3. Hűvös helyen pihentetjük fél órát a kész masszát. (Túl hidegre ne rakjuk, mert utánanem lesz nyújtható.)
  4. A meglisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk és egy szív alakú formával kiszaggatjuk. A kicsi szív alakú lyukakat, mivel nem kaptam ilyen formát, én úgy oldottam meg, hogy jól hajlítható műanyagból (pl.: ásványvizes palack, cserpes joghurtos pohár) körülvágtamkb. 1 cm vastagságú csíkot. Ebből levágtam egy rövidebb darabot és csepp formájúváhajtogattam. E formasegítségével csippentettem ki a szivecskék közepét. (Hát nem mondom, elég babra munka, de bárkinek van valami haszálhatóbb ötlete szívesen fogadom!! :) )
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon / 160 fokon készre sütjük (kb. 15 perc).
  6. Miután kiszedtük, várunk, amíg a szívekkihűlnek;csak ezután kenjük meglekvárral, amellyelösszeragasztjuk a sütik alját és tetejét. (Én házi készítésű eperlekvárt használtam, de ez ízlés szerint variálható. )
  7. A sütik nem azonnal fogyaszthatóak, hanem inkább következő nap: addigra a lekvártól megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5977
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Igazából nincsen nagy sztorija... Egy rajzolt képen láttam egy hasonló süteményt, és hazafelé a buszon leírtam/lerajzoltam a kivitelezését. És tudom, hogy valentin nap még igencsak messze van, de ez a recept most volt a fejembe. Mire ideje lenne, addigra elfelejteném...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek