r
Nosalty Logó

Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal
Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 345 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    462.6 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7197 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3268 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 7156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez 100 g kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradékot és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük.
  2. Belekeverjük a felaprózott csokoládét, végül a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
  3. A maradék kristálycukorból és a mandulából grillázst készítünk.
  4. A vajat habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
  5. Apiskótalapot3 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krém egyharmadával, megszórjuk agrillázs felével, aztán második lap, krém, maradék grillázs, végül a harmadik lap következik. 3-4 órára hidegre tesszük.
  6. A díszítéshez a tejszínhabot a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortánkat.
  7. Tetszés szerint díszítjük tejszínnel, fondanttal és csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4575
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnal 2 recept

Ez a Valentin-napi torta természetesen a Szerelmem Valentin-napi meglepetése volt!!!

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek