r
Nosalty Logó

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd reszeljük rá a lime héját.
  2. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre fektessük a halszeleteket. Szeleteljük fel a vajat, a szeleteket tegyük a halra. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  3. Míg sül a lazac, készítsük el a salátát.
  4. Az elkészült lazacot helyezzük a salátaágyra, ízlés szerint locsoljuk meg a fél lime levével.

A salátához

  1. A salátákat, a medvehagymát, a paradicsomokat és a csípős paprikát alaposan mossuk meg. A paradicsomot tetszés szerint szeljük negyedekbe, felekbe; a salanova salátát tépkedjük falatnyi darabokra; a rukkolát, a medvehagymát és a csípős paprikát vágjuk tetszés szerinti nagyságúra; a madársaláta-csokrokat hagyhatjuk egészben, de egy párat leveleire is szedhetünk.
  2. Helyezzük egy tálba salátánkat, facsarjuk rá a fél lime levét, forgassuk össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 67118
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Egy finom száraz, fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
Csutak Enikő 82 recept

Ha valaki nem akar sokat bajlódni a vendégváró vacsorával, mégis valami különleges fogást szeretne tálalni, készítse el ezt a lazacos ételt. A siker garantált! Bár nagyrészt átgondolva, a recept alapötlete a Nők Lapja Konyhából származik.

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek