r
Nosalty Logó

Vajban pirított harcsa sült citrommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Vajban pirított harcsa sült citrommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifilézett harcsát feldaraboljuk, besózzuk és megszórjuk borsikafűvel.
  2. Letakarva legalább 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és ha már forró, beletesszük a harcsát.
  4. Pár perc alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük, majd kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  5. A félbe vágott citromokat a vágott felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, és pár percig erős lángon sütjük, amíg kellemesen megkaramellizálódik.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 59329
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 08.

Ajánló

A pasta pronto tüzes erejével jól társítható a viszonylag semleges íze miatt. Friss salátával és egy kevés coleslaw-val tehetjük teljessé az élvezetet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban pirított harcsa sült citrommal
ze(n)derta 188 recept

Jamie Oliver-től hallottam először olyanról, hogy a citromot megsütjük. Meglehetősen kétkedve fogadtam az ötletet, de aztán kipróbálva pozitívan csalódtam. A citrom megkaramellizálódott cukortartalma extra ízt ad, és sütve sokkal több levet tudunk kifacsarni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek