Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas zsemle tejes tang zhonggal recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát A B3 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.8 g

zsír

Összesen:
11.6 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
50 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
143 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
31 mg
Foszfor:
158 mg
Kálium:
199 mg
Nátrium:
316 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
75 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
41.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
55 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
75 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
82.9 g

zsír

Összesen:
69.5 g
Telített zsírsav:
39 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
301 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.1 g
Kalcium:
851 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
189 mg
Foszfor:
943 mg
Kálium:
1191 mg
Nátrium:
1892 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
202 µg

szénhidrát

Összesen:
449.8 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
246.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
330 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
7 µg
C vitamin:
13 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
446 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.7 g

zsír

Összesen:
5.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
24 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
69 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
76 mg
Kálium:
95 mg
Nátrium:
152 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
36.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
19.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-23 06:22

Szia Tormika! Nagyon szep kis zsomlek ezek! En buktat sutottem a Fahejka Tang Zhongos kalacs recijevel. Ugy orulok ennek a Tang Zhongnak! Legkozelebb a Te tejes Tang Zhongoddal fogok sutni kalacsot, csak egy kicsit az zavart meg, hogy a Fahej receptjenel a fel kg lisztbol keszult tesztahoz csak a fel adag Tang Zhongot kell felhasznalni. A Te tejes Tang Zhongod ugy tunik szinten annyi lisztbol van mint a Faheje, es Te mind beletetted a zsomleidbe? Koszi, Puszi, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-23 11:58

Szia Csukikám :) nem tudom, én így olvastam máshol...Te csak készítsd Fahéj után a kalácsot! Jönnek a Te recijeid? Próbáltad a kiflijeidet tang zhonggal? Szerintem pogácsába is szuper lehet...puszi, Tormi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-23 13:41

Rozsos focaccia kenyeret sutottem vele ma, pizzaszosszal megkenve es sajttal megszorva. Nagyon jo lett. Nekem is nagyon tetszik ez a modszer.
Mostanaban nem igen teszek fel recit, csak inkabb masok receptjeit probalgatom es elvezem sutni-fozni....puszi, Cs.:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-10-22 11:07

Tök cukik! Kívül-belül mosolygósak. Ezt onan tudom, minden nagyon pihepuha, ami tang zhonggal készül. Nekem is nemsokára fent lesz a kiflim.
P: F :)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-22 11:33

Fahéjjjka! Én is mosolygósan ettem őket, de hamar visszatértem a sötét lisztes vadkovászoshoz...ma este is az volt a sztár :))) várom a kiflijeidet! Én is feltettem egyet! Puszi, T :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-10-21 15:57

Gyönyörű!!!
Pár nappal ezelőtt én is bekavartam a tang zhongot, de nem volt időm a sütéshez. Vajon meddig áll el, vagy jobb ha újat készítek?
Puszi: Piroska

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 22:37

Én úgy olvastam, hogy 3-4 napig eláll hűtőben ...persze könnyű újat keverni és le lehet hűteni percek alatt....de minek pazarolni, ha nem muszáj :)))

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-10-22 00:25

Kedves Torma! Gratulálok! Ugye nem is olyan nagy ördöngösség? Jobb később, mint soha. További jó sütögetést. Éva

csato
csato Mon, 2013-10-21 10:02

Már teljesen behülyítettek evvel csajok ki kell ma próbálnom!Valahogy lopok rá időt.Üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-21 09:23

Gratulálok a smileykhoz! Isteniek lehetnek. Most nem tudok dütni, mert nincs áramom, de amint lehet, kipróbálom. Imádom őket. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 11:23

Köszi Vass :) Te már sütöttél egy szebb ilyet!! Te lespriccelted vízzel sütés után???
Ahogy lespricceltem az egyiket, összezsugorodott...így lett ránca az öregapónak :PPP A tiédnek puha volt a héja, vagy ropogós?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-21 13:46

Én nem spricceltem, csak ha jól emlékszem gőzben sütöttem. Isteniek az öreg zsemléid. Én arra gondolok, hogy puha volt a héja. Isteni volt és napokig puhán maradt, ez a lényeg. Érdekes, egyszer csináltam valami kenyeret tejes tang zhonggal és az meg nem sikerült. Nem lehet mindig sikeres az ember. Ezek nagyon édesek. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 23:01

Nekem is vegyes a sikerem a tang zhonggal, meg a véleményem is.... Fehér liszttel, kalácsnak meg zsemlének SZUPER!!!! Mikor Tk liszttel sutottem egy tésztából fele kifli, fele pici cipót, akkor a kiflik jól sikerültek ( ropogós kívül, puha belül), de a kenyér annak ellenére, hogy gyönyörűen nézett ki, átsült, de valahogy vizes lett....nem jó módon.... Majd azért kipróbálok még valami receptet, de azt hiszem a vadkovaszos nem igényli a javítást!!!! :))) azt sem értem, hogyan lett a tk lisztes összeállítás szuper ropogós???? Csak a liszt miatt lehet....na, van mit tanulgatni! Jó a blogod; sokszor beugrom....hihetetlen, amiket sütsz-főzöl...! ÜGYES VAGY!

465
finomliszt 2.5 evőkanál
tej 2.5 dl
finomliszt 50 dkg
burgonya 8 dkg
instant élesztő 1.5 kávéskanál
tej 1.5 dl
kefir 1 dl
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
mák 1 dkg