r
Nosalty Logó

Vajas-sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vajas-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 447 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 5373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 367 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 447 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8564.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1976 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    4149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2858 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 5373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és kb. 1 ek. lisztet. Lefedve kb. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A lisztet elkeverjük a sajttal és a sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, a felfuttatott élesztőt, és sima tésztává dagasztjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet, a tésztának el kell válnia az edény falától. A tésztát kb. 90 percig kelesztjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, lisztbe mártogatott pogácsakiszúróval kiszaggatjuk, tenyerünk között kicsit megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, és megszórjuk sajttal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 30418
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, nagyon finom, pihe-puha pogácsa.

Hozzávalók

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek