r
Nosalty Logó

Vagdalt zöldségekkel töltve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Vagdalt zöldségekkel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 2869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 151 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9338.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    498 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    3758 micro
  • β-karotin
    10400 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 2869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A hagymákat és az áztatott zsemléket ledaráljuk.
  3. Összekeverjük a darált húst a többi hozzávalóval.
  4. Tepsit vagy jénait megkenünk egy kevés olajjal, beszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tepsiben két rudat készítünk. Először az egyik rúd alsó rétegét igazítjuk a tepsi egyik felébe. Ebbe egy kis hosszanti mélyedést készítünk, ide fogjuk belerakni a tojásba töltött zöldségeket.
  6. A 6 tojást kissé megsózzuk, kevés kakukkfüvet is szórunk bele. A tojásból kevés olajon 3 db palacsintaszerű rántottát sütünk. Ezekbe töltjük a sárgarépát és a zöldborsót. (Ízlés szerint rakhatunk bele sült kaliforniai paprikát is vagy más párolt zöldséget.)
  7. A fasírozottba helyezett töltött "palacsintákat" befedjük a fűszeres darált hússal, majd ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
  8. Formásra igazítjuk a kezünkkel a töltött fasírozott rudakat, majd meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8506
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Tálalhatjuk bármilyen körettel forrón, de hidegtálakon is mutatós finomság lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stefánia vagdalt zöldséges változata azoknak is elnyerheti a tetszését, akik nem kedvelik a főtt tojást. Nálunk is azért készült ma ilyen töltelékkel, mert a családban nem mindenki kedveli a töltött fasírozottat tojással, de a sárgarépás-zöldborsós szeletek láttán mindenkinek felcsillant a szeme.:)

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!